Om

Välkomna till en träff om kristet bloggande och opinionsbildning. Som hemsidan kristnabloggar.com visar är vi många i Sverige som använder bloggande i vår efterföljelse av Jesus. Vi skulle vilja samlas under två dagar i oktober för en knytkonferens där vi kan lära känna varandra lite mer, utbyta erfarenheter och be tillsammans.

Både du som redan bloggar och du som skulle vilja börja är mycket välkomna.

Vi håller inte med varandra om en rad olika frågor, och vi kommer inte gå från en sådan träff eniga i allt. Det är inte heller syftet. Under träffen vill vi bland annat:

  • Tillbe Gud tillsammans och bygga syskonskap.
  • Komma fram till gemensamma etikettsregler för en bättre ton i både våra kommentarsfält och i debatten bloggarna emellan.
  • Utbyta och lära oss om tekniker för skrivande, delning på sociala medier etc. för att vi ska kunna få ut vårt budskap effektivare.

Under träffen vill vi lyfta fram kritik och självkritik. Med det vill vi uttrycka hur bloggande och opinionsbildning på nätet är en viktig kritisk funktion i dagens kyrka, och hur den kritiken inte enbart riktas mot andra utan även mot en själv och sitt eget sammanhang. Kristen reflektion över den egna tron kan när den är som bäst ge uttryck för både kritik och självkritik. Det är viktigt att vi övar oss i att skilja kritik och självkritik från förtal och fördom. Kritik och självkritik bygger upp, medan förtal och fördomar kan rasera människor och gemenskaper.

Bilda-vit (1)

Träffen blir av 28 oktober i Uppsala Missionskyrka och sker i samarbete med Bilda och Uppsala Missionskyrkas informationsutskott.

Dagsschema:

9:00 Insläpp
9:30 Andakt
10:00 Presentation av varandra
11:00 Gruppsamtal om huruvida och varför Epistel behövs.
12:00 Lunchpaus
13:30 Workshop 1.
14:15 Workshop 2.
15:00 Fika
15:30 Workshop 3.
16:15 Samtal om nästa års Epistel.
18:00 Middag
19:30 Gudstjänst

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s